onder constructie

aan deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden

Verse Soepen maken

 

Van Oma’s Kippensoep tot Boeren Erwtensoep

 

Get InvolvedDonate

ErwtenSoep

Bereidingstijd ongeveer 2 á 3 uur

Ingrediënten

750 gram spliterwten

.. schouderkarbonade

1 rookworst

1 prei, 1 wortel,  3 uien

bladselderij

knolselderij

aardappel

laurierblad en peper ui de molen

3 liter water

Werkwijze

  1. Spliterwten en karbonade in 3 liter water 30 minuten onder regelmatig roeren zachtjes koken.
  2. Ondertussen de prei, wortel, ui, aardappel, knolselderij en bladselderij in kleine ringen/blokjes/snippers snijden.
  3. Alles samen met de laurierblad en peper toevoegen en weer 30 minuten zachtjes koken en regelmatig roeren.
  4. Haal na een uur het vlees uit de pan en snijd het in kleine blokjes, doe het samen met de in plakjes gesneden rookworst na een uur terug in soep en laat nog 15 minuten koken.

Goulashsoep

Bereidingstijd ongeveer 3 uur en 30 min.

Ingrediënten

300 á 700 gram runderriblappen

200 gram gerookt spek blokjes / reepjes

2 á 3 vastkokende aardappels

pasta (bijvoorbeeld schelpjes)

boter en/of olie

3 á 4 ltr bouillon (prei,wortel,ui, knolselderij, peterselie, maggieblad, laurierblad, runderschenkel)

3 rode paprika’s

1/2 rode peper

2 á 3  uien

2 teentjes knoflook

tomaten puree

blokjes tomaat blik 400 gram

4 tl gerookt paprikapoeder

2 tl karwijzaad, 2 laurierblad, marjolein, peper

gember, chili poeder, snufje gemalen kruidnagel

Werkwijze

Je kunt er voor kiezen om een verse runder basisbouillon te maken maar hierdoor zal de totale bereidingstijd met een paar uur verlengd worden. Misschien handig om de verse runderbouillon dan alvast een dag eerder te maken.

 

  1. Uien snipperen en aanfruiten, teentje knoflook persen en meebakken, vervolgens het kleingesneden rundvlees toevoegen en meebakken. Alle kruiden en de tomatenpuree toevoegen en flink doorroeren en bakken en tot slot de kleingesneden paprika, aardappel en rode peper toevoegen met de tomaten blokjes en afblussen met de bouillon. Dit aan de kook brengen eventueel afschuimen en 3 uur op een laag pitje laten trekken. Tot slot de pasta koken en op laatste moment toevoegen.

Trektijden voor vis, vlees, gevogelte en groentebouillon

ai-visbouillon-320

Visbouillon

Trektijd visbouillon maximaal 30 minuten

ai-runderbouillon-320

Runderbouillon

Trektijd runderbouillon 3 tot 6 uur voor een basis bouillon

ai-kippenbouillon-320

Kippenbouillon

Trektijd kippenbouillon maximaal 3 uur

ai-groentebouillon-320

Groentebouillon

Trektijd groentebouillon 60 minuten

Kippensoep

Bereidingstijd ongeveer 2 a 3 uur

Ingrediënten

2 kippenpoten

1 flinke prei (of 2 kleinere)

2 winterwortels

2 uien

halve knolselderij

restje bloemkool (1/8)?

bosje peterselie

eventueel maggi blad

bosje bladselderij

1 laurierblad

peper uit de molen

vermicelli

 

Werkwijze

Een gedeelte van de ingredienten gebruik je voor een basisbouillon en rest om de soep af te maken.

  1. Snij de uien in parten, snij het bovenste donkergroene deel van de prei in grove stukken en was deze, snij een ongeschilde winterwortel in 5 á 6 stukken, snij een halve knolselderij in 8 á 10 stukken en neem 1/3 van de peterselie en de bladselderij. Doe alles samen met de kip, een laurierblad en peper uit de molen in een pan en giet er zo’n 3 liter koud water bij. Breng aan de kook, beetje afschuimen en laat zo’n 2 uur op een laag pitje trekken.
  2. Snij ondertussen…

Uiensoep

Bereidingstijd ongeveer 4 uur, 3 uur voor de basisbouillon en 1 uur voor de uiensoep

Ingrediënten

boter en/of olie

2,5 ltr (runder)bouillon (prei,wortel,ui, knolselderij, peterselie, maggieblad, (runderschenkel)), trektijd 3 uur.

uien, ongeveer 100 gram pp, niet te fijn en niet te grof gesneden.

snufje karwijzaad, laurierblad, marjolein, peper uit de molen, snufje gemalen kruidnagel

witte wijn, ongeveer anderhalf glas

brood, bijvoorbeeld 3 sneetjes (oud) brood

kaas,

 

Werkwijze

Een gedeelte van de ingredienten gebruik je voor een basisbouillon en rest om de soep af te maken.

  1. Snij de uien in kleine stukjes…

    Bereidingstijd ongeveer anderhalf uur.

    Fruit de gesneden uien, voeg de kruiden toe, blus af met de witte wijn en voeg de runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel nog een uurtje trekken.

    Croutons met kaas apart serveren indien zoutarm van belang is.

Terugkoelen van Soepen

Bij het ‘bewaren’ van soepen speelt ‘terugkoelen’ een rol. uitleg volgt..

100% Organic

Curabitur tortor lorem, lacinia in nunc eget, tristique volutpat urna. Pellentesque suscipit dolor metus, eu cursus sapien molestie non. Sed viverra mauris molestie purus hendrerit. Curabitur tortor lorem, lacinia in nunc eget, tristique volutpat urna.

Local Merchants

%

Organic

Locations

Apfelstrudel

Bereidingstijd ongeveer 

Ingrediënten

bladerdeeg, ei

appels, amandel

bruine rum, rozijnen

kaneel, suiker, abrikozenjam

citroensap, poedersuiker

room, melk, eidooiers, suiker, vannille

 

 

 

 

Werkwijze

  1. Bladerdeeg in 2 langwerpige stroken uitrollen met deegroller en in de koeling laten rusten.
  2. Rozijnen wellen in de rum.
  3. Appels schillen, van klokhuis ontdoen en in kleine blokjes snijden.
  4. Alles samen in een kom mengen en besprengkelen met citroensap.
  5. Alle ingredienten even opbakken in koekepan en laten afkoelen.

Mauris porta nulla vitae aliquam luctus. Vestibulum non tempus libero. Sed ultricies diam ligula, vitae vestibulum lectus.

 

– Victor Novak, Califor Agro Ltd.

Mauris porta nulla vitae aliquam luctus. Vestibulum non tempus libero. Sed ultricies diam ligula, vitae vestibulum lectus.

 

– Victor Novak, Califor Agro Ltd.

Mauris porta nulla vitae aliquam luctus. Vestibulum non tempus libero. Sed ultricies diam ligula, vitae vestibulum lectus.

 

– Victor Novak, Califor Agro Ltd.

Mauris porta nulla vitae aliquam luctus. Vestibulum non tempus libero. Sed ultricies diam ligula, vitae vestibulum lectus.

 

– Victor Novak, Califor Agro Ltd.

Special Events

08 Sep 2017

Organic Crops Showing Event 2017

Maecenas lectus purus, pulvinar sed rutrum id, laoreet cursus nibh. Duis eu purus at convallis vehicula.
08 Sep 2017

Organic Crops Showing Event 2017

Maecenas lectus purus, pulvinar sed rutrum id, laoreet cursus nibh. Duis eu purus at convallis vehicula.

Zout…

Teveel zout is niet best voor je lichaam maar sommige producten zoals Kaviaar en Ansjovis kunnen niet zonder een flinke dosis zout. Gelukkig zijn er genoeg producten waar het zoutgehalte makkelijk wat minder kan. Laatst kwam ik een kruidenmix tegen op het net van Verstegen. Een ware topper onder de zouthouders, de hachee mix van Verstegen met 61 gram zout per 100 gram kruidenmix…. val jij op dikke enkels? dan zou ik je partner of date hachee met Verstegen kruidenmix voeren.

Alternatieven voor zout… binnenkort

Become a Radijsje or Donate je Fiets!

Doe MeeDoneer je Fiets