Erwtensoep

Home Made

ErwtenSoep

Bereidingstijd ongeveer 3 uur

Aandachtspunten:

  • spliterwten wassen,
  • kooktijd van de spliterwten (kan per merk of soort sterk varieren).
  • Tijdens aan de kook brengen en koken van de erwtensoep regelmatig afschuimen.
  • Terugkoelen van de soep indien niet gelijk gegeten wordt.

Ingrediënten

1000 gram spliterwten

2 schouderkarbonades

1 speklap

1 rookworst

1 á 2 prei, 1 á 2 wortel,  3 á 4 uien

1 bosje bladselderij

1 knolselderij

1 laurierblad en peper uit de molen

4 liter water

Werkwijze

  1. Spliterwten, speklap en karbonade in 4 liter water aan de kook brengen en 30 minuten onder regelmatig roeren zachtjes laten koken.
  2. Ondertussen de prei, wortel, ui,  knolselderij en bladselderij in kleine blokjes/stukjes snijden.
  3. Alles met de kruiden toevoegen en weer 30 minuten zachtjes koken en regelmatig roeren.
  4. Haal na een uur het vlees uit de pan en snijd het in kleine blokjes, doe het terug in soep en laat het meekoken. Als de soep zo’n 2,5 uur gekookt heeft de in plakjes gesneden rookworst bijvoegen en nog 15 minuten koken.

Finding a Balance Can Be Hard, but Eating Healthy Doesn’t Have To Be

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur finibus sodales urna, vel ornare orci cursus sit amet. Vivamus condimentum risus faucibus felis aliquet ullamcorper. Nulla condimentum, odio sit amet ullamcorper pretium, purus orci faucibus tortor.

My Food Blog

Subscribe for Healthy Eating & Cooking Resources Every Week

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Prop het er maar in!

Get Coaching…

Email Address

hello@nix

do not Call Me

(252) 235-1522

do not Visit Me

1234 Divi st.
Saint Zeist