Erwtensoep
Home Made
ErwtenSoep
Bereidingstijd ongeveer 3 uur
Aandachtspunten:
- spliterwten wassen,
- kooktijd van de spliterwten (kan per merk of soort sterk varieren).
- Tijdens aan de kook brengen en koken van de erwtensoep regelmatig afschuimen.
- Terugkoelen van de soep indien niet gelijk gegeten wordt.
Ingrediënten
1000 gram spliterwten
2 schouderkarbonades
1 speklap
1 rookworst
1 á 2 prei, 1 á 2 wortel, 3 á 4 uien
1 bosje bladselderij
1 knolselderij
1 laurierblad en peper uit de molen
4 liter water
Werkwijze
- Spliterwten, speklap en karbonade in 4 liter water aan de kook brengen en 30 minuten onder regelmatig roeren zachtjes laten koken.
- Ondertussen de prei, wortel, ui, knolselderij en bladselderij in kleine blokjes/stukjes snijden.
- Alles met de kruiden toevoegen en weer 30 minuten zachtjes koken en regelmatig roeren.
- Haal na een uur het vlees uit de pan en snijd het in kleine blokjes, doe het terug in soep en laat het meekoken. Als de soep zo’n 2,5 uur gekookt heeft de in plakjes gesneden rookworst bijvoegen en nog 15 minuten koken.
Prop het er maar in!
Get Coaching…
Email Address
hello@nix
do not Call Me
(252) 235-1522
do not Visit Me
1234 Divi st.
Saint Zeist