Bruine Bonensoep

Home Made

Bruine BonenSoep

Bereidingstijd ongeveer 3 uur

Aandachtspunten:

  • bruine bonen wassen en wellen,
  • kooktijd van de bonen afhangkelijk van de leeftijd van de bonen en jouw voorkeur (1 a 1 1/2 uur.
  • Tijdens aan de kook brengen en koken van de soep regelmatig afschuimen.
  • Terugkoelen van de soep indien niet gelijk gegeten wordt.

Ingrediënten

1000 gram gedroogde bruine bonen

schouderkarbonade

speklap

schenkel

1 rookworst

2 prei, 2 wortel,  4 uien

bosje bladselderij

bosje peterselie

1 knolselderij

aardappels vastkokend

tomaat (blik blokjes)

teentje knoflook

1 laurierblad, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl paprikapoeder en peper uit de molen

4 liter? water/bouillon

Werkwijze

  1. De gedroogde bruine bonen wassen en 12 uur wellen. (dag van te voren)
  2. Een basisbouillon maken van de schenkel, prei,  wortel, ui, halve knolselderij en laurier. (dag van te voren)
  3. Ondertussen de overige prei, wortel, ui,  knolselderij, peterselie en bladselderij in kleine blokjes/stukjes snijden.
  4. De gewelde bonen opzetten in de (koude) basisbouillon, voeg de groente, de kruiden en de karbonade en speklap toe, breng aan de kook en laat 1 tot anderhalf uur pruttelen. Schuim indien nodig regelmatig af.
  5. Haal na een uur het vlees uit de soep, snijd het in kleine stukjes.
  6. Als de bonen gaar zijn haal je kort een staafmixer door de soep waarna je de stukjes vlees en de in plakjes gesneden rookworst kunt toevoegen. Laat dit nog een onder regelmatig roeren een kwartiertje sudderen.

Prop het er maar in!

Get Coaching…

Email Adres

hoi@nix

bel me niet

0123456789

ben ver stopt

1234 st’ nix
Von Zeist