sopa de frijoles marrones

Home Made

Bruine BonenSoep

Bereidingstijd ongeveer 3 uur

Aandachtspunten:

  • bruine bonen wassen en wellen,
  • kooktijd van de bonen afhangkelijk van de leeftijd van de bonen en jouw voorkeur (1 a 1 1/2 uur.
  • Tijdens aan de kook brengen van de soep regelmatig afschuimen.
  • Terugkoelen van de soep indien niet gelijk gegeten wordt.

Ingrediënten

500 gram gedroogde bruine bonen

schouderkarbonade

speklap

schenkel

1 rookworst

2 prei, 2 wortel,  4 uien

bosje bladselderij

bosje peterselie

1 knolselderij

teentje knoflook

1 laurierblad, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl paprikapoeder, snufje cayennepeper en peper uit de molen

3 à 4 liter? water/bouillon

Werkwijze

  1. De gedroogde bruine bonen wassen en 12 uur wellen. (avond van te voren)
  2. Een basisbouillon maken van de schenkel, prei,  wortel, 2 uien, halve knolselderij en laurier. (dag van te voren)
  3. Ondertussen de overige prei, wortel, ui en knolselderij (geschild) in kleine stukjes/blokjes snijden en de peterselie en bladselderij fijn snijden.
  4. We gaan 2 pannen gebruiken; eentje om de bonen in te koken en eentje om de ingredienten die we niet willen fijnmalen met de staafmixer te koken.
  5. De gewelde bonen opzetten in een gedeelte (ongeveer anderhalve liter) van de (koude) basisbouillonen 1 tot anderhalf uur (of langer indien nodig) zachtjes koken.
  6. In de andere pan met bouillon de groente, de kruiden en de karbonade en speklap toevoegen, breng aan de kook en laat zo’n 2 uur trekken. Schuim indien nodig af.
  7. Haal na een uur het vlees uit de soep, snijd het in kleine stukjes en doe het terug in de pan. Laat de pan op een laag pitje staan. Voeg zo’n 10 minuten voordat je de staafmixer door de bonen haalt, de in plakjes gesneden rookworst toe aan de pan met het vlees.
  8. Als de bonen gaar zijn haal je kort een staafmixer door de soep waarna je de inhoud van de andere pan en de in plakjes gesneden rookworst kunt toevoegen. Laat dit nog een onder regelmatig roeren een kwartiertje sudderen.

Prop het er maar in!

Get Coaching…

Email Adres

hoi@nix

bel me niet

0123456789

ben ver stopt

1234 st’ nix
Von Zeist